beleef zelf circus van initiatie tot show
Circus projecten
We zetten voor of samen met jullie organisatie een project op poten.  Naar gelang de doelgroep en de gewenste doelstellingen komen we met een uitdagend programma op de proppen. Sociale projecten, schoolprojecten, uitwisselingen... Interesse in een project? Neem vrijblijvend contact met ons op.
uitwisseling
Circus en pedagogie
Vroeger was circus iets waar je naar ging kijken, een avondje spanning en vertier. Terwijl jij lekker toekeek van op een bankje aan de kant, haalden de acrobaten halsbrekende toeren uit in de piste.

Enkele jaren geleden werd circus echter
toegankelijk voor iedereen. Straatartiesten brachten het circus dichter naar het publiek, het “nieuwe” circus ontstond en circus vond zijn weg naar de vrijetijdssector.

De eerste circusscholen in Vlaanderen werden opgericht en er werd een heuse
circuspedagogiek ontwikkeld. Langzamerhand kreeg circus meer en meer erkenning als volwaardige vrijetijdsbesteding en werd het zelfs geïntegreerd op school in de turnlessen.

Ondertussen is circus al een gevestigde waarde in de bewegingspedagogiek. Let wel, circus is een
bewegingsvorm en een kunst, geen sport. In tegenstelling tot sport, waar de competitie centraal staat, gaat het bij circus om het tonen van de verworven vaardigheden aan een publiek.

De link naar theater, dans en muziek is dan ook snel gelegd.
Naast bewegingsvaardigheden speelt dus ook creativiteit een grote rol.
Door zijn
niet-competitief karakter is circus toegankelijk voor alle kinderen.

Circus omvat een brede waaier aan activiteiten, elk met z’n eigen kenmerken. De grote categorieën zijn : acrobatie, jongleren, evenwicht en luchtacrobatie.

Alle circusvaardigheden vereisen
coördinatie, concentratie, lichaamsbesef, souplesse en timing. In al onze circuslessen en workshops worden deze vereisten gestimuleerd door een aangepaste opwarming en specifieke spelletjes. Na de opwarming volgt de ontdekking van of verdieping in de verschillende disciplines. Er is ook ruimte om individueel te evolueren, naargelang de behoefte van elke deelnemer.

Kortom, circus is de ideale manier om de
creativiteit en motoriek van iedere deelnemer te helpen ontwikkelen.

Bron : Circus op school door Isabelle Van Maele en Reginald Leper
facebook
Schoolprojecten
Sociaal circus